First Love - Utada Hikaru.mp3 dinlemek için play deyin.

21 Mart 2014 Cuma

BÜYÜK FELAKETİN ÜÇÜNCÜ YILINDA SAYILARLA GENEL DURUM

11 Mart 2011 felaketinin üçüncü yılında sayılar, genel durumun vahametini ortaya koyuyor.

Öncelikle 267.000 kişi geçici ( prefabrik ve benzeri) konutlar ile kendi olanaklarıyla sağladıkları yerlerde yaşamaya devam ediyorlar. Bunların yarısı deprem, sunami ve nükleer radyasyondan en fazla etkilenen Fukushima ili sakinleri.

Fukushima Nükleer Santralindeki radyasyon nedeniyle Fukushima, Iwate ve Miyagi illerinde, Fukushima Nükleer Santralindeki radyasyon nedeniyle bölgeden boşaltılanların sayısı ise hala 97.000 kişinin üzerinde.

Ulusal Polis Kuruluşu verilerine göre, deprem ve tsunami nedeniyle ölenlerin sayısı 15.884. 28 Şubat itibariyle kayıpların sayısı ise 2.638.

İlginç bir istatistik ise, 11 Mart 2011 den bu yana geçici barınaklarda yaşayanlardan, intihar, fiziksel ve ruhsal stres nedeniyle ölenlerin sayısı 3.000 kişiyi aşmış.

NHK'nin 16 yaş ve üzerindekilere uyguladığı bir kamu oyu araştırmasına göre, kapalı durumdaki 48 nükleer enerjisi tesisinin çalıştırılmamasını, ya da yedek tutulmasını isteyenlerin oranı yüzde seksen dolayında. Başbakan Abe ise,güvenlik koşullarına uygun olanların bir an önce devreye sokulmasında israr ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.