First Love - Utada Hikaru.mp3 dinlemek için play deyin.

27 Şubat 2015 Cuma

İstanbul'da Japon Savunma Sanatı Gösterisi


İstanbul'da
Japon Savunma Sanatı Gösterisi



Tarih: 2 Mart 2015

Saat:19:30

Yer: Bahçeşehir Üniversitesi (Beşiktaş Kampüsü)
   Fazıl Say Salonu

Giriş Ücretsizdir.

KOBUDO (Asayama İchidenryu Taijutsu)
Asayama Ichidenryu Taijutsu hakkında;
Asayama Ichidenryu genelde torite (kaçış teknikleri), iai (kılıç tekniği), kenjutsu (Japon kılıç kullanma tekniği), juujutsu (silahsız dövüş teknikleri) gibi tekniklerin kullanıldığı bir savunma sanatıdır. Edo Dönemi’nin başında (17. yüzyıl) Tanba Eyaleti’nde (şimdiki Kyoto ve Hyogo Eyaletleri) kurucu Asayama Ichidensai Shigetoyo tarafından başlatılmış ve daha sonra tüm Japonya’ya yayılmıştır.

Asayama Ichidenryu Taijutsu Ustası Eiji Sakai hakkında:
Çocukluk çağından itibaren babası ve aynı zamanda hocası olan Uichiro Sakai tarafından Asayama Ichidenryu Taijutsu’yu öğrenmiştir. 1996’da babası Uichiro’nun vefatının ardından tekniğin varisi olarak “Asayama Ichidenryu Taijutsu Butoku Kai” Asayama Ichidenryu Taijutsu Dövüş Sanatları Derneği’ni kurmuştur. Kendisi bu derneğin ilk başkanı olmuş, gençlerin eğitimi için büyük çaba harcamıştır. Ayrıca, başta Türkiye’de 2005’te düzenlenen “Beypazarı Japon Kültür Festivali” olmak üzere, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Marmaris, Bodrum, vb. yerlerde toplam 8 kez tanıtım gösterisi ve eğitim

***Kobudo gösteri, Eiji Sakai,  Shigeaki  Ota, Akifumi Otsuki tarafından yapılacaktır.


KENDO
Kendo yaparken etafınızdakileri gözlerinizle görmeyi, olaylara anında tepki vermeyi zihninizi kullnarak zaman geçirmeden karar vermeyi öğrenirsiniz. Kendo çalışmalarının önemli amaçlarından biri, bir karışılaşması sırasında ya da kişinin içinde bulunduğu herhangi bir durumda hiçbir zaman zihinsel olarak hazırlıksız yakalanmamasını sağlamaktır.
***Kendo Gösterisi, Cihan Engin(4.dan) ve Kendo Derneği tarafından yapılacaıtır.


İAİDO
Japon Kılıcı kullanılan bir ‘Budou’ olup, rakibin ani saldırısına karşı anlık saldırıyla cevap vererek rakibi alaşağı etmek amacıyla düşünülmüştür. Kılıcın kınında yerleşik haliyle başlayan, kılıcın tekrar kınına sokulmasına kadar ki süreyi tek süreç olarak gören ‘kata’nin uygulandığı, antrenman yapılmasıyla rakibi ‘kesmek’ denilen yeteneğin öğrenilmesi ve o süreçlerde bedeni geliştirmeyi ve bu vesileyle kılıç kullanmanın anlamını öğrenmeyi amaçlamaktadır.
***İaido Gösterisi, Erdem Erzurum (3.dan) ve Masataka Kobayashi (1.dan) tarafından yapılacaıtır.



Japonya Başkonsolosluğu
Tel: 0-212-317 46 00
Faks: 0-212-317 46 04
E-mail: culture@it.mofa.go.jp
WEB: http://www.istanbul.tr.emb-japan.go.jp/index_j.html
Facebook:http://www.facebook.com/Japonya/Istanbul/Baskonsoloslugu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.