First Love - Utada Hikaru.mp3 dinlemek için play deyin.

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Başbakan Noda, Anti Nükleer Platformla Buluştu

Başbakan Noda, çarşamba günü, aylardır Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde her cuma  nükleer enerji karşıtı gösterilerin liderleriyle buluştu. Tarafların ilk kez bir araya geldikleri toplantıda, anti-nükleer platform liderleri, Başbakandan   nükleer enerjiden en kısa zamanda tümüyle vazgeçilmesini, ve halkın sesine kulak verilmesini istediler.

Başbakan, Fukui ilindeki Oi tesisindeki 2 reaktörü, tesislerin ve insanların güvenliği gibi her nokta  göz önüne alınarak başlatma kararı verdiğini söyledi. Başbakan, hükumet olarak orta ve uzun vadede Japonya'nın nükleer enerji bağımlılığından kurtulmasını istediklerini de belirtti.

Gazetecilere de açık olan toplantıda, Başbakan, güvenlik sorununun sonsuz olduğunu, ama güvenlik ölçütlerini geliştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ekledi. Nükleer karşıtları bu cevaplardan tatmin olmadıklarını söylüyorlar.

Nükleere Karşıtı Metropolitan Koalisyonu sözcüsü, 'Nükleer enerji, bugün bile güvenli değilken, felaket Fukushima  1 de süregelirken, nükleer enerjinin gelecekte güvenli olacağını kim garanti edebilir?'
diye görüş bildirdi.

Hükumet, 2030 itibariyle, nükleer ve nükleer olmayan enerjinin birlikte kullanımı için kamu oyu oluşturmaya çalıştırıyor.

Başbakan, hükumetin değişik görüşlerin ışığında yeni bir enerji politikası oluşturmaya kararlı olduğunu söylerken, her Cuma günü, Başbakanın ofisi önünde gösteri yapan platform sözcüleri, gösterilerin boş sesler olmadığını, kamuoyunun isteklerini yansıttığını, bu seslerin kulak ardı edilmesi halinde, gösterilerin dozunu arttırarak devam edeceğini tehdidinde bulunuyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.