First Love - Utada Hikaru.mp3 dinlemek için play deyin.

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Japonlar, uçuş güvenliği olmadığını düşündükleri Osprey askeri uçaklarının Japon hava sahalarında uçmasını istemiyorlar.

Japonlar, uçuş güvenliği olmadığını düşündükleri Osprey askeri uçaklarının Japon hava sahalarında uçmasını istemiyorlar.

Salı günü, Dış İşleri Bakanı Koichiro Gemba ve Savunma Bakanı Satoshi Morimoto'nun da katıldığı toplantının ardından Japonya Başbakanı Yoshihiko Noda, Osprey askeri uçaklarının  güvenliliği ispatlanmadan, Japon hava sahasında  hiçbir ospreyin uçuşuna izin verilmeyeceğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı, ospreyleri  deneme uçuşları ve bakım için Yamaguchi ilindeki İwakuni Hava Üssüne getirmeyi planlıyordu. Ekim başlarından itibaren uçakları, Okinawa'daki Futenma Hava üssüne nakledip, bir an önce  test uçuşlarına başlama niyetlerini bildiriyordu.

Fas ve Florida'daki son iki Osprey kazasının ardından Japon kamuoyunun Osprey'lere tepkisi çığ gibi büyüyor. Japon yönetimi, ABD yönetimine bu tepkilerden endişelerini de bildirdi.

Dış İşleri Bakanı Gemba, uçakları taşıyan gemiler İwakuni'ye ulaşsa bile  güvenilirlikleri kanıtlanmadan test uçuşlarına kesinlikle izin verilmeyeceğini vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.