First Love - Utada Hikaru.mp3 dinlemek için play deyin.

5 Temmuz 2012 Perşembe

OHİ 3 REAKTÖRÜ DEVREYE GİRDİ /NÜKLEER KARŞITI PROTESTOLAR BÜYÜYOR

Bir yandan Nükleer Enerji Karşıtlarının Protestoları Büyüyor

Öte Yandan Ohi 3 no.lu Reaktör Tekrar İşletmeye Alındı

Mayıs başlarından beri her cuma öğleden sonra Tokyo'da Başbakanlık Ofisi önünde toplanan nükleer enerji karşıtlarının gösterilerine katılanların sayısı giderek artıyor.

İnternet üzerinden yapılan çağrılara bir kaç yüz kişinin katılmasıyla başlayan gösterilere katılanların sayısı giderek artarken, OHİ santralının işletmeye alınacağının kesinleşmesi ve hükumet ve Kansai Elektrik Şirketi(KEPCO)'nin geri adım atmaması üzerine geçtiğimiz cuma günkü gösterilere yüzbinleri aşkın protestocunun katıldığı söyleniyor.

Polis kaynakları gösterilere katılanların sayısını onbinlerle sınırlamakla birlikte, basın ve tarafsız gözlemciler katılımcıların sayısının onbinlerle ifade edilmesinin komik olduğunu söylüyorlar.

Bilindiği gibi, 11Mart  2011 Büyük Depreminin ardından Fukushima Nükleer Santralındaki  radyoaktif sızıntıların inanılmaz boyutlara ulaşması üzerine Santral Çevresindeki yerleşimlerden onbinlerce kişi boşaltılmış ve ülkedeki Nükleer Santrallerin faaliyetleri durdurulmuştu.

Batıda Japon Denizi kıyısındaki Fukui ilinde bulunan OHİ Nükleer Enerji Santralının bulunduğu bölge ulaşım açısından oldukça olumsuz.
Wakasa Hongo tren istasyonundan başka bir tren bağlantısı olmadığı gibi, Kobe ve Nagoya'ya yönündeki otoyollara ulaşmak, herhangi bir sızıntı tehlikesi karşısında oldukça zor.

Yoğun yağmur nedeniyle cumartesi öğleden sonra bölgeye ulaşan protestocuların sayısı birkaç yüz kişiyi geçmemekle birlikte, pazar sabahından itibaren OHİ'ye ulaşan yolu kapadılar. Buna karşın OHİ 3 tekrar işletmeye alındı.

(Not:Haberi gönderen Kato Shin'e çok teşekkürler)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.